Hej AI. Skriv et blogindlæg.

Hej AI. Skriv et blogindlæg.

Hvis du stadig mest forbinder kunstig intelligens med en film af Steven Spielberg, så må det være fordi, at din lillebror puttede sekundlim på din iPods hovedtelefoner i 00'erne - og de sidder der endnu.

AI har indtaget alles bevidsthed - og det er ikke kun forskrækkede gymnasielærere, der sidder med åben mund og polypper. Social media managers sidder bag skærmen med lige dele forbløffelse og forfærdelse. Vil det blive revolutionen, der overtager markedet og smider menneskets evne til at levere solidt content på kirkegården for udgået teknologi sammen med omstillingsdamerne, typograferne og en brugt Nokia 3310, der stadig har 82% på batteriet?

Vi har testet ChatGBT. Vi beder den forestille sig, at den nu er en social media marketing specialist, der skal skrive et blogindlæg på 200-300 ord om kunstig intelligens’ evne til at skrive social media content. Den skal inddrage hvordan, at det kan være en fordel for ansatte indenfor marketing. For at gøre det hele mere levende, så skal den også inddrage humor – og ikke mindst skrive det på dansk. Lad os se, hvordan det gik. Vi giver ordet til ChatGBT.

Som social medie marketing specialist ved du, hvor vigtigt det er at have en stærk tilstedeværelse på sociale medier. Men det kan være svært at producere konstant kvalitetsindhold, især når du skal jonglere med mange opgaver på samme tid. Det er her, kunstig intelligens (AI) kommer ind i billedet. Ved at bruge AI til at skrive dit social medieindhold kan du spare tid og energi, og samtidig opretholde en høj kvalitet på dit indhold.

Forestil dig, at du ikke længere behøver at bruge timer på at skrive det perfekte tweet eller Instagram-billede tekst. I stedet kan du lade AI gøre det hårde arbejde for dig. Det er som at have din egen personlige tekstforfatter, der altid er på arbejde. Men hvad med humor og personlighed? Tænker du måske. Kan AI virkelig skrive noget sjovt eller personligt? Ja, det kan det faktisk. AI kan lære af din eksisterende skrivestil og tone, og derefter bruge den til at skabe indhold, der ligner noget, du ville have skrevet selv. Det betyder, at dit indhold stadig kan have din personlige stemme og stil, selvom det er skrevet af en maskine.

Selvfølgelig er AI ikke perfekt. Der vil stadig være tidspunkter, hvor du skal redigere og tilpasse indholdet for at sikre, at det passer til din virksomheds tone og målgruppe. Men ved at bruge AI som et værktøj til at generere ideer og indhold, kan du frigøre tid og energi til andre vigtige opgaver. Så næste gang du sidder fast på en tweet eller en Facebook-opdatering, skal du overveje at give AI en chance. Du kan blive overrasket over, hvor godt det fungerer. Og hvem ved, måske vil det endda lave en sjov joke eller to.

Opgaven er løst. Den gjorde som instrueret. Indholdet bliver holdt på et overfladisk plan, men har indiskutabelt et ganske fornuftigt niveau. Vi har derfor også implementeret brug af kunstig intelligens i dele af inspirationsfasen i vores content planning. Men ligefrem at generere indhold helt automatisk og ukritisk er lidt som at sove i en Tesla på autopilot i snevejr på en grusvej. Det kan ikke anbefales.

Vi mangler dog stadig at få svar på spørgsmålet i starten, om menneskets evne til at producere content vil blive overflødiggjort – lad os i indlæggets ånd spørge ChatGBT.

Selvom jeg er en AI-model, kan jeg ikke forudsige fremtiden med sikkerhed. Men jeg kan sige, at AI allerede spiller en vigtig rolle i tekst- og indholdsproduktion, og dette vil sandsynligvis fortsætte i fremtiden. Men betyder det, at AI vil tage over og gøre menneskelige medarbejdere i marketingindustrien overflødige? Det tror jeg ikke.

Selvom AI kan hjælpe med at generere indhold og ideer, har menneskelige skabere stadig en afgørende rolle i at skabe indhold, der resonerer med publikum. Mennesker har en unik evne til at tænke kreativt og følelsesmæssigt, og dette kan ikke helt erstattes af AI. Desuden er der også en menneskelig faktor i at forstå publikum og deres behov og ønsker. Mennesker kan bruge deres intuition og menneskelige indsigt til at skabe indhold, der virkelig taler til en bestemt målgruppe.

Så selvom AI vil fortsætte med at spille en større rolle i tekst- og indholdsproduktion, tror jeg ikke, at det vil erstatte menneskelige medarbejdere. Der vil altid være et behov for menneskelig kreativitet og forståelse, når det kommer til marketing og indholdsproduktion.

Vi er helt enige. Billedet til blogindlæget er for resten genereret af AI-tjenesten DALL·E.

Tilbage til blog